artifact informatika

0
0

Opći uvjeti poslovanja

Podaci o prodavatelju

Naziv: Artifact informatika društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge (dalje: Prodavatelj)
Skraćeni naziv: ARTIFACT INFORMATIKA d.o.o.
Sjedište: Franje Petračića 6, 10 000 Zagreb, Hrvatska
OIB: 71592595111
Porezni broj: HR71592595111
Upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu, MBS: 081455975
Članovi društva: Dario Škegro, jedini osnivač
Osoba ovlaštena za zastupanje: Dario Škegro, zastupa društvo samostalno i pojedinačno
Telefon: 0800 45 45
Adresa elektroničke pošte: info@artifact-informatika.hr
Poslovni račun:
ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK d.d. IBAN: HR2024020061101110688
Temeljni kapital društva: 20.000,00 kuna / 2.654,46 euro, uplaćen u cijelosti

Općeniti uvjeti poslovanja

Korištenjem ove internet stranice Korisnik iskazuje da se slaže s općim uvjetima poslovanja i korištenja, te pristaje na na korištenje internet stranice www.artifact-informatika.hr u skladu s njima. Pravo korištenja je osobno pravo Korisnika i ne može se prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe. Korištenjem ovih internet stranica Korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i korištenja. Nositelj svih prava na Internet stranici www.artifact-informatika.hr je trgovačko društvo Artifact informatika d.o.o.
Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za Korisnike i odnose se na korištenje Internetske stranice www.artifact-informatika.hr. Korištenjem Internetske stranice Korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje internetske stranice www.artifact-informatika.hr u skladu s njima. Korisnike upućujemo da se prije same kupovine upoznaju s ovim Uvjetima te iste redovito provjeravaju kako bi bili upoznati sa svim pravima i obavezama.
Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja zaključen je trenutkom narudžbe proizvoda.
Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.
Korisnik je osobno odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Korisnik je dužan dati točne, potpune i važeće osobne podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca. Postupanje suprotno tome, ovlašćuje Prodavatelja da uskrati takvom korisniku pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi www.artifact-informatika.hr.
Korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole tvrtke Artifact informatika d.o.o. te prihvaća da tvrtka Artifact informatika d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na internetu. Korisnik se slaže i prihvaća da pristup internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.
Tvrtka Artifact informatika d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave ako to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti sadržaj Općih uvjeta poslovanja, asortimana proizvoda, cijene proizvoda ili sadržaja Internetske stranice www.artifact-informatika.hr. Stoga su Korisnici dužni prije svakog korištenja internetske stranice www.artifact-informatika.hr pregledati sadržaj Općih uvjeta poslovanja. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na www.artifact-informatika.hr.
Prodavatelj se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup web stranici www.artifact-informatika.hr i podatcima pohranjenim na istim uređajima prilikom korištenja web stranice Prodavatelja ukoliko je ista nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i sl. te drugih slučajeva za koje Prodavatelj nije odgovoran. Također, Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje web stranice.

Prodavatelj sve materijale, fotografije i tekst postavlja na web stranicu u dobroj namjeri kako bi Kupcu olakšao odabir prilikom online kupovine. Prodavatelj ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Prodavatelj zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda koje su postavljene prema informacijama od strane proizvođača. Moguće su razlike stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama, ukoliko proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda.
Tehničke specifikacije pojedinih proizvoda su preuzete od strane proizvođača. Prodavatelj ne odgovara za eventualne pogreške u opisu proizvoda. Točan opis i karakteristike proizvoda Kupac može zatražiti na e-mail adresi: info@artifact-informatika.hr
Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.
Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.41/14, 110/15).

Sklapanje i raskid ugovora o prodaji

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupovina odabranog proizvoda ili usluge putem www.artifact-informatika.hr web trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: internet narudžbe-web trgovina, tiskanih promidžbenih poruka s narudžbenicom i telefona s ljudskim posredovanjem.
Kupac je ovlašten izabrati mogućnost da ga Prodavatelj informira o novim proizvodima, proizvodima na akciji i sl. (newsletter). Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podaci) na e-mail Kupca biti će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji.
Proizvodi koje je moguće kupiti oglašeni su na www.artifact-informatika.hr a uz svaki proizvod navedeni su podaci o specifikaciji proizvoda i cijeni. Cijena i uvjeti dostave navedeni su pod „Dostava”.
Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu” klikom na link „Dodaj u košaricu”. Ukoliko Kupac izvrši kupnju proizvoda koji je, u međuvremenu, prodan tada će Prodavatelj kontaktirati kupca radi dogovora o daljnjem postupanju (povrat uplaćenog iznosa, kupnja drugog proizvoda ili isporuka proizvoda iste vrste kada ga Prodavatelj pribavi od svojih dobavljača). Prodavatelj, osim netom navedene obveze, ne odgovara Kupcu u opisanom slučaju po bilo kojoj osnovi.
U „košarici” se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju sa cijenom, te ukupnom cijenom (uključen PDV). Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Plaćanje”, a sustav ga dalje automatski vodi do stranice „Plaćanje” na kojoj je potrebno unijeti obavezne podatke te odabir vrste plaćanja. Na navedenoj stranici prikazane su cijene proizvoda, uvećane za cijenu dostave/poštarine (ukoliko postoji) te primijenjen popust (ukoliko postoji popust u postotnom iznosu). Detalji računa se mogu promijeniti u odnosu da li račun prima fizička osoba ili pravna. Ako račun prima pravna osoba potrebno je da kupac unese sve tražene podatke.
Po izvršenju naprijed navedenih koraka web trgovine, stranka mora prihvatiti da se slaže sa uvjetima korištenja i odredaba web stranice, te odabirom „Naručite” na stranici „Plaćanje”, sustav automatski završava kupnju. Kupac dobiva email „Nova narudžba“ na kojoj se nalaze podaci o broju narudžbe, plaćanju kao i podacima za dostavu. Ako je kupac odabrao kartično plaćanje klik na „Naručite” vodi ga na unos podataka vezanih za plaćanje karticom. Također može odabrati i plaćanje na rate beskamatno ukoliko je to plaćanje moguće sa karticom kojom plaća.

Načini plaćanja

Plaćanje na internetskoj stranici www.artifact-informatika.hr vrši se u službenoj valuti u RH. Cijene su maloprodajne, izražene u EURO i u njima je sadržan pripadajući PDV. Cijena svakog proizvoda određena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu visoko je kontrolirani proces no unos cijena zahtjeva ljudski faktor te podrazumijeva mogućnost nastanka greške.
Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za web shop. Također, Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode.
Narudžbe s dostavom unutar Hrvatske
Naručene proizvode možete platiti na sljedeće načine:
Putem virmana i opće uplatnice
Karticama Maestro, MasterCard, Visa, Visa Inspire, Diners, American Express ili Discover
Pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda kod dostavljača

Plaćanje putem virmana ili opće uplatnice

Ako ste odabrali plaćanje virmanom ili općom uplatnicom na vašu e-mail adresu bit će poslana potvrda Vaše narudžbe. Djelatnici www.artifact-informatika.hr internet trgovine kontaktirat će Vas po potrebi.
1) Ako se plaćanje proizvoda vrši putem opće uplatnice, korisnik na uplatnici mora ispuniti sljedeće podatke:
Uplata na IBAN Artifact informatika d.o.o.: HR2024020061101110688
Poziv na broj: 99 – broj narudžbe
Primatelj: Artifact informatika d.o.o., Franje Petračića 6, 10000 Zagreb
OIB: 71592595111
Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo Vam naručene proizvode.
Naručeni proizvodi se dostavljaju kupcu u skladu s uvjetima dostave.

2) Ako se plaćanje proizvoda vrši putem virmana, korisnik na uplatnici mora ispuniti sljedeće podatke:

Uplata na IBAN Artifact informatika d.o.o.: HR2024020061101110688
Poziv na broj: 99 – broj narudžbe
Primatelj: Artifact informatika d.o.o., Franje Petračića 6, 10000 Zagreb
Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo Vam naručene proizvode.
Naručeni proizvodi se dostavljaju kupcu u skladu s uvjetima dostave.

Plaćanje kreditnim karticama
Plaćanje izravno putem interneta, korištenjem najmodernijeg servisa za plaćanje kreditnim karticama:
American Express
Visa
MasterCard
Maestro
Diners

Plaćanje pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda kod dostavljača

Plaćanje pouzećem omogućuje vam da narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu odnosno tek kada proizvod vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem vrši se isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

Sigurnost online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem Interneta.
CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.
Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.
Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.
Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Registracija

Kako bi obavili kupnju na web shopu, registracija nije obavezna. Potrebno je samo u prvom koraku checkout procesa ostaviti važeću e-mail adresu (ona kojoj imate omogućen pristup) i broj telefona kako bi Vam nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave bilo moguće poslati potvrdu narudžbe, te Vas kontaktirati.
Ako ne želite svaki puta tijekom kupnje unositi adresu dostave te informacije o sredstvu plaćanja, preporuča se brza registracija. Potrebno je samo jednom unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Ona može biti proizvoljan niz znakova – što je duža, otpornija je na hakersko probijanje. Ako ste bez ideja, na web stranici Password generator možete dobiti generiranu lozinku.
Nakon unosa traženih podataka, registraciju je potrebno potvrditi klikom na polje “Register”. Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu , a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i lozinke na stranici “Prijava”. Ukoliko se Kupac ne prijavi unutar godinu dana, korisnički podaci se brišu.
U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici trebate kliknuti na “Izgubili ste lozinku?”. Dolazite do stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu ili korisničko ime s kojom ste se registrirali na web shopu, a na koju vam onda sustav automatski pošalje link pomoću kojeg ćete resetirati lozinku. Nju možete kasnije sami promijeniti u detaljima korisničkog računa.
Ukratko, nakon kreiranja računa, za svaku daljnju kupnju potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i lozinkom.

Dostava

Usluga dostave za artikle ponuđene na www.artifact-informatika.hr dostupna je samo na području Republike Hrvatske.
Troškovi dostave iznose 4€.
Proizvodi koji su plaćeni sukladno dostavljenoj ponudi bit će isporučeni Kupcu u roku od 2-5 radna dana.
Bez obzira na rok dostave, ipak može doći do kašnjenja zbog nepredviđenih okolnosti ili zone dostave za koje slučajeve webshop ne odgovara.
Proces dostave
Dostavu vrši Prodavatelj (putem svojih djelatnika) ili angažiranjem renomirane dostavne (kurirske) službe.
Dostava se vrši putem prijevozničkih tvrtki koje obavljaju usluge transporta.
Proizvodi bit će zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.
Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.
U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onog kojeg je kupio, isti ima pravo na isporuku naručenog proizvoda, a ukoliko to nije moguće Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata proizvoda te je dužan vratiti krivo dostavljen proizvod.
U slučaju da kupljeni proizvod Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti u navedenom roku, o tome će obavijestiti Kupca radi dogovora o novom roku isporuke. U ovom slučaju Kupac ima pravo i na raskid Ugovora.
Prilikom dostave, uz kupljeni proizvod, Kupac dobiva sve isprave koje prate proizvod (korisnički priručnik, jamstveni list), račun, te potvrdu o primitku pošiljke koju je obvezan potpisati. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja.
Roba je osigurana od gubitka u dostavi. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.
Cijene dostave istaknute su na „ww.artifact-informatika.hr i u njima je sadržan pripadajući PDV.

Jednostrani raskid ugovora

Da bi Korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Artifact informatika d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka.
Izjavu je potrebno poslati poštom na Artifact informatika d.o.o., Franje Petračića 6, 10000 Zagreb, Hrvatska ili elektroničkom poštom na info@artifact-informatika.hr
U Izjavi je potrebno navesti: broj računa, datum računa, ime i prezime, adresu, broj telefona, adresu elektroničke pošte i datum primitka robe.
Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Artifact informatika d.o.o. zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Artifact informatika d.o.o. može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.
Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Artifact informatika d.o.o., Franje Petračića 6, 10000 Zagreb, Hrvatska bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora.
Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam. Korisnik se moli da se prije raskida Ugovora javi na mail info@artifact-informatika.hr kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.
Obrazac za jednostrani raskid ugovora skinite na linku: Obrazac

Kada Korisnik nema pravo na jednostrani raskid ugovora?

Korisnik nema pravo ostvariti jednostrani raskid ugovora ako je:
– Predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču
– Ako je predmet Ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa i igrica koji su otpečaćeni nakon isporuke
– predmet Ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora
– predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima
– predmet ugovora originalno zapakirana roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otvarana nakon dostave

Reklamacija

Ako ustanovite prilikom prve uporabe da je proizvod kojeg ste dobili neispravan ili da niste njime zadovoljni, molimo vas da nas kontaktirate i slijedite navedene korake.
Pošaljite nam informacije s brojem narudžbe, brojem računa ili vašim korisničkim imenom, opisom reklamacije i slikom proizvoda e-mailom na reklamacije@artifact-informatika.hr.
Poslat ćemo Vam potvrdu primitka reklamacije te temeljem vašeg opisa informaciju može li se proizvod zamijeniti za novi, može li se za proizvod dobiti povrat novca ili je proizvod potrebno poslati u ovlašteni servis.
U slučajevima kad se proizvod može zamijeniti za novi i kad se za proizvod može vratiti novac, na Vašu adresu šaljemo dostavnu službu koja prikuplja reklamirani proizvod i vraća na naše skladište.
Kad proizvod stigne na skladište, šaljemo Vam obavijest o povratu novaca/slanju zamjenskog proizvoda. Povrat novca/zamjena za novi proizvod bit će odrađena unutar 2-3 dana, a najkasnije nakon 15 dana. U suprotnom nas kontaktirajte e-mailom na reklamacije@ artifact-informatika.hr.
Ako je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te vas u tom slučaju molimo da pošiljku ne preuzimate. Molimo vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.
Vjerujemo da ćemo na obostrano zadovoljstvo riješiti Vašu reklamaciju.


Zaštita osobnih podataka


Prodavatelj prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze te ih može koristiti za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, newslettera, unaprjeđenja odnosa sa Kupcima i radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.
Prodavatelj se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda). Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.
Artifact informatika d.o.o. ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke te za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane, ovlaštene banke, koja enkripcijom štiti vaše podatke.
Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

Izjava o privatnosti

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.
Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Politika kolačića

Kako bi stranice www.artifact-informatika.hr ispravno radile, one moraju na računalo korisnika spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Prema regulacijama EU, Artifact informatika d.o.o. prije spremanja kolačića mora zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem web stranice www.artifact-informatika.hr internet trgovina korisnik pristaje na upotrebu kolačića.
Korisnik isključivanjem kolačića odlučuje hoće li dopustiti pohranjivanje kolačića na svom računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u web pregledniku koji korisnik koristi za pregledavanje web stranica. Ukoliko korisnik onemogući kolačiće postoji mogućnost da stranica neće moći koristiti neke od funkcionalnosti koje daje www.artifact-informatika.hr web trgovina.

Pohvale i prigovori

Pisani prigovor, odgovor, obavijesti
U skladu s člankom 10., Zakona o zaštiti potrošača u slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti pisani prigovor www.artifact-informatika.hr internetskoj trgovini.
Artifact informatika d.o.o. Vam omogućuje podnošenje pisanog prigovora putem pošte ili putem maila info@artifact-informatika.hr.
Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa ili svoje ime i prezime.
Artifact-informatika.hr će vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor će Vam stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

Kontakti

Za sve informacije, pohvale, primjedbe, reklamacije kao i svake druge obavijesti Kupci se mogu obratiti na adresu:
Artifact informatika d.o.o., Franje Petračića 6, 10000 Zagreb
info@artifact-informatika.hr
OIB: 71592595111

Platforma za online rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.02.2016, diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnje bit će moguće riješiti putem ODR platforme. Platforma za rješavanje sporova dostupna je na internetskoj stranici http://ec.europa.eu/consumers/odr/.
To znači da ako naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU odnosno sporovi koji se odnose na internetsko naručivanje najprije pokušate riješiti bez uključivanja sudova.
Ovaj link potrošači mogu koristiti za prekogranične potrošačke sporove. Za potrošačke sporove u odnosu na trgovce iz Republike Hrvatske ta mogućnost ne postoji dok procedura ne bude podržana potrebnom zakonskom regulativom od strane ovlaštenih tijela RH.

Ostale odredbe

1) Prodavatelj daje pravo Kupcima koristiti sve usluge na www.artifact-informatika.hr samo za osobne potrebe, u nekomercijalne svrhe. Promjena sadržaja na www.artifact-informatika.hr, u bilo kojem njegovom obliku, zabranjena je kao i kopiranje, javno izvođenje i sl. Uporaba sadržaja www.artifact-informatika.hr na drugim web stranicama je zabranjen.
2) Prodavatelj zadržava pravo dati prava za objavljivanje bilo kojeg materijala, dijelova www.artifact-informatika.hr trećoj osobi samo u slučaju sklopljenog ugovora koji uređuje prava i obveze Prodavatelja i trećeg koji objavljuje informaciju.
3) Pri kupnji bilo kojeg proizvoda, koji je predmet autorskih prava ili prava intelektualnog vlasništva, Prodavatelj ne daje nikakva dodatna prava korištenja i objavljivanja, osim izrijekom dano pravo ili dozvola od proizvođača / distributera proizvoda.
4) Kada www.artifact-informatika.hr odgovarajućim linkovima pruža mogućnost posjeta drugih web stranica drugih osoba, iste nisu u vlasništvu Prodavatelja i ovi Opći uvjeti u slučaju korištenja predmetnih web stranica ne primjenjuju se u odnosu na Prodavatelja i Kupca. Prodavatelj te web stranice ne kontrolira i ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo koju od njih ili njihov sadržaj. Posjet tim stranicama u cijelosti je na vlastiti rizik Kupca i Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.
5) Iako Prodavatelj ulaže izraziti napor kako bi sve objavljene informacije o proizvodu bile točne, moguće je da informacije o određenom proizvodu nisu ažurirane ili točne, a u tom slučaju će Prodavatelj obavijestiti Kupca koji je podnio narudžbu nakon čega Kupac ima pravo ostati kod svoje narudžbe ili je izmijeniti. Fotografije uz proizvode samo su ilustrativne prirode.
6) Prodavatelj zadržava pravo na objavljivanje sadržaja na engleskom jeziku u slučajevima kada:
se radi o nazivu proizvoda, dijelova istih ili funkcija na engleskom jeziku
se radi o izrazima na engleskom jeziku koji su općeprihvaćeni u hrvatskom jeziku odnosno da se radi o zajedničkoj terminologiji
postoji rizik da se značajne informacije ne mogu dovoljno precizno prevesti na hrvatski jezik, a da se ne izgubi njihovo značenje i smisao
7) Prodavatelj ima pravo objaviti savjet koji odražava filozofiju poslovanja Artifact informatika d.o.o., ali oni nikako nisu namijenjeni zamjeni za profesionalni medicinski savjet i ne smije se na njih oslanjati kao na zdravstveni savjet. Prodavatelj uvijek preporuča da Kupac potraži mišljenje liječnika ili drugog kvalificiranog zdravstvenog radnika u vezi s osobnim zdravljem ili zdravstvenim stanjem.
Kupac je obavezan držati se uputa za uporabu proizvoda, u suprotnom Prodavatelj ne snosi odgovornost.
Kupac preuzima punu odgovornost za svoje zdravlje, život i dobrobit, kao i za zdravlje, živote i dobrobit svoje obitelji i djece, kao i za sve odluke sada ili u budućnosti.

Načini plaćanja

Plaćanja

Plaćanje na internetskoj stranici www.artifact-informatika.hr vrši se u službenoj valuti u RH. Cijene su maloprodajne, izražene u EURO i u njima je sadržan pripadajući PDV. Cijena svakog proizvoda određena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu visoko je kontrolirani proces no unos cijena zahtjeva ljudski faktor te podrazumijeva mogućnost nastanka greške.
Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za web shop. Također, Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode.
Narudžbe s dostavom unutar Hrvatske

Naručene proizvode možete platiti na sljedeće načine:
Putem virmana i opće uplatnice
Karticama Maestro, MasterCard, Visa, Visa Inspire, Diners, American Express ili Discover
Pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda kod dostavljača

Plaćanje putem virmana ili opće uplatnice

Ako ste odabrali plaćanje virmanom ili općom uplatnicom na vašu e-mail adresu bit će poslana potvrda Vaše narudžbe. Djelatnici www.artifact-informatika.hr internet trgovine kontaktirat će Vas po potrebi.
1) Ako se plaćanje proizvoda vrši putem opće uplatnice, korisnik na uplatnici mora ispuniti sljedeće podatke:
Uplata na IBAN Artifact informatika d.o.o.: HR2024020061101110688
Poziv na broj: 99 – broj narudžbe
Primatelj: Artifact informatika d.o.o., Franje Petračića 6, 10000 Zagreb
OIB: 71592595111
Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo Vam naručene proizvode.
Naručeni proizvodi se dostavljaju kupcu u skladu s uvjetima dostave.

2) Ako se plaćanje proizvoda vrši putem virmana, korisnik na uplatnici mora ispuniti sljedeće podatke:

Uplata na IBAN Artifact informatika d.o.o.: HR2024020061101110688
Poziv na broj: 99 – broj narudžbe
Primatelj: Artifact informatika d.o.o., Franje Petračića 6, 10000 Zagreb
Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo Vam naručene proizvode.
Naručeni proizvodi se dostavljaju kupcu u skladu s uvjetima dostave.

Plaćanje kreditnim karticama
Plaćanje izravno putem interneta, korištenjem najmodernijeg servisa za plaćanje kreditnim karticama:
American Express
Visa
MasterCard
Maestro
Diners

Plaćanje pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda kod dostavljača

Plaćanje pouzećem omogućuje vam da narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu odnosno tek kada proizvod vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem vrši se isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

Sigurnost online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem Interneta.
CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.
Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.
Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.
Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Izjava o privatnosti

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.
Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Prikupljanje podataka

Artifact Informatika d.o.o. prikuplja isključivo osobne podatke koje kupac upisuje samostalno. Podaci se prikupljaju registracijom za korištenje web shopa te kroz dostupne web forme za primanje obavijesti (newslettera) ili kontakt sa zaposlenicima Artifact Informatika d.o.o. Prikupljanje podataka nužno je za pružanje usluga web shopa, naplatu i dostavu kupljenih roba i usluga te su oni prikupljeni temeljem uvjeta o korištenju.
Stvaranjem korisničkog računa i upravljanjem njime prikupljaju se podaci (ime, prezime, adresa e-pošte, poštanski broj, mjesto, adresa, telefonski broj)
Informacije prikupljene prilikom stvaranja korisničkog računa na web sjedištu Artifact Informatika d.o.o. koriste se na sljedeće načine:

• Ime, prezime, adresa e-pošte koristimo za identifikaciju korisnika i ponovni pristup internet trgovini.
• Adresa e-pošte koristimo za kontaktiranje s Vama u slučaju nedovršene kupnje proizvoda, slanju obavijesti o dostupnosti proizvoda kojeg želite kupiti.
• Ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj, poštanski broj, mjesto i adresa koristimo za obradu i praćenje narudžbe, uključujući dostavu proizvoda na navedenu adresu.
• Ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj koristimo za upravljanje nesuglasicama u vezi kupnje.

Zbog boljeg korisničkog iskustva i lakšeg korištenja naše internet trgovine svi prikupljeni podaci bit će pohranjeni godinu dana od vašeg posljednjeg korištenja korisničkog računa. Istekom tog roka Vaš će korisnički račun automatski biti obrisan.
Neke podatke prikupljamo automatski – više možete pročitati u odjeljku Upravljanje kolačićima

Svrha i uvid

Osobni podaci koriste se isključivo u ranije navedene svrhe te će u postupku obrade biti dostupni vanjskim izvršiteljima obrade. Vanjski izvršitelji su renomirane organizacije iz EU koje Artifact Informatika d.o.o. angažira za izvršavanje eksternaliziranih funkcija i to knjigovodstva, hostinga opreme i dostave (nabrojati sve izvršitelje). Pored toga, temeljem zakonskih obaveza, osobni podaci bit će dani na uvid i predstavnicima nadležnih zakonskih tijela.

Jednostrani raskid ugovora

Jednostrani raskid ugovora

Da bi Korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Artifact informatika d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka.
Izjavu je potrebno poslati poštom na Artifact informatika d.o.o., Franje Petračića 6, 10000 Zagreb, Hrvatska ili elektroničkom poštom na info@artifact-informatika.hr
U Izjavi je potrebno navesti: broj računa, datum računa, ime i prezime, adresu, broj telefona, adresu elektroničke pošte i datum primitka robe.
Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Artifact informatika d.o.o. zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Artifact informatika d.o.o. može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.
Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Artifact informatika d.o.o., Franje Petračića 6, 10000 Zagreb, Hrvatska bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora.
Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam. Korisnik se moli da se prije raskida Ugovora javi na mail info@artifact-informatika.hr kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.
Obrazac za jednostrani raskid ugovora skinite na linku: Obrazac

Kada Korisnik nema pravo na jednostrani raskid ugovora?

Korisnik nema pravo ostvariti jednostrani raskid ugovora ako je:
– Predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču
– Ako je predmet Ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa i igrica koji su otpečaćeni nakon isporuke
– predmet Ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora
– predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima

– predmet ugovora originalno zapakirana roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otvarana nakon dostave

Sklapanje i raskid ugovora o prodaji

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupovina odabranog proizvoda ili usluge putem www.artifact-informatika.hr web trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: internet narudžbe-web trgovina, tiskanih promidžbenih poruka s narudžbenicom i telefona s ljudskim posredovanjem.
Kupac je ovlašten izabrati mogućnost da ga Prodavatelj informira o novim proizvodima, proizvodima na akciji i sl. (newsletter). Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podaci) na e-mail Kupca biti će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji.
Proizvodi koje je moguće kupiti oglašeni su na www.artifact-informatika.hr a uz svaki proizvod navedeni su podaci o specifikaciji proizvoda i cijeni. Cijena i uvjeti dostave navedeni su pod „Dostava”.
Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu” klikom na link „Dodaj u košaricu”. Ukoliko Kupac izvrši kupnju proizvoda koji je, u međuvremenu, prodan tada će Prodavatelj kontaktirati kupca radi dogovora o daljnjem postupanju (povrat uplaćenog iznosa, kupnja drugog proizvoda ili isporuka proizvoda iste vrste kada ga Prodavatelj pribavi od svojih dobavljača). Prodavatelj, osim netom navedene obveze, ne odgovara Kupcu u opisanom slučaju po bilo kojoj osnovi.
U „košarici” se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju sa cijenom, te ukupnom cijenom (uključen PDV). Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Plaćanje”, a sustav ga dalje automatski vodi do stranice „Plaćanje” na kojoj je potrebno unijeti obavezne podatke te odabir vrste plaćanja. Na navedenoj stranici prikazane su cijene proizvoda, uvećane za cijenu dostave/poštarine (ukoliko postoji) te primijenjen popust (ukoliko postoji popust u postotnom iznosu). Detalji računa se mogu promijeniti u odnosu da li račun prima fizička osoba ili pravna. Ako račun prima pravna osoba potrebno je da kupac unese sve tražene podatke.
Po izvršenju naprijed navedenih koraka web trgovine, stranka mora prihvatiti da se slaže sa uvjetima korištenja i odredaba web stranice, te odabirom „Naručite” na stranici „Plaćanje”, sustav automatski završava kupnju. Kupac dobiva email „Nova narudžba“ na kojoj se nalaze podaci o broju narudžbe, plaćanju kao i podacima za dostavu. Ako je kupac odabrao kartično plaćanje klik na „Naručite” vodi ga na unos podataka vezanih za plaćanje karticom. Također može odabrati i plaćanje na rate beskamatno ukoliko je to plaćanje moguće sa karticom kojom plaća.

Povrati, zamjene i reklamacije

Povrati i zamjene

Proizvod kupljen preko web trgovine možete zamijeniti za novi ili vratiti uz povrat novca, sukladno uvjetima poslovanja i to unutar 30 dana od primitka proizvoda na Vašu adresu, ukoliko nije drugačije navedeno na stranici proizvoda ili u uvjetima poslovanja. Ako želite vratiti neki od artikala, molimo vas da nam to javite u roku od 20 dana. Potom imate još 10 dana da taj artikl vratite.

Reklamacije

Ukoliko ste kupili proizvod u našoj poslovnici ili preko web trgovine i imate problema sa funkcionalnošću i uporabom samog proizvoda i želite:
Znati da li je potrebno proizvod poslati na adresu tvrtke radi reklamacije Funkcionira li proizvod kako je naveo proizvođač? Koliko dugo će trajati servisna procedura (većinom ovisi o ovlaštenim servisima)? Gdje se nalazi najbliži ovlašteni servis? Dodatne informacije vezane uz popravak, održavanje i jamstvo Vašeg proizvoda

Pomoć pri web kupnji:

Tel: +385 0800 45 45
Mail: info@artifact-informatika.hr
Radno vrijeme: PON-PET 09:00-17:00h

Pomoć pri reklamaciji:

Tel: +385 0800 45 45
Mail: reklamacije@artifact-informatika.hr
Radno vrijeme: PON-PET 09:00-17:00h

Sve uvjete povrata i poslovanja pogledajte pod: Opći uvjeti poslovanja.

Prigovori

Prigovori

Podnošenje pisanog prigovora
Sukladno članku 10. stavku 3. Zakona o zaštiti potrošača obavještavamo potrošače da prigovor kojim iznose svoje nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili na kvalitetu pružene usluge mogu podnijeti pisanim putem na adresu: Franje Petračića 6, 10000 Zagreb ili putem elektroničke pošte na adresu: reklamacije@artifact-informatika.hr. Na zaprimljeni prigovor dostavit ćemo pisani odgovor najkasnije u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimanja pisanog prigovora, pa stoga molimo da nam u svom prigovoru navedete Vašu kontakt adresu za dostavu odgovora.

Napomena

Svaki proizvod za koji je zaprimljen prigovor dostavlja se u reklamacijski centar na pregled odnosno dijagnostiku, kako bi Prodavatelj mogao valjano postupiti po prigovoru i eventualno uvažiti zakonska prava Kupca.

Ukoliko je naručeni proizvod neispravan u roku 15 dana od primitka narudžbe, reklamirani uređaj ćemo zaprimiti na adresi tvrtke uz pisani prigovor odnosno zahtjev kupca, dijagnosticirati kvar ukoliko postoji i napraviti zamjenu ili povrat sredstava. Nakon isteka roka od 15 dana kupca usmjeravamo na ovlašteni servis, u skladu s jamstvenim uvjetima i uputama navedenim u jamstvenom listu. Radi ostvarenja svojih prava, prije poduzimanja bilo kakvih radnji u svrhu ostvarenja tih prava, detaljno pogledajte upute u Općim uvjetima.

Za opće uvjete kliknite na link : Opći uvjeti poslovanja.

Prigovore podnesite na:

Tel: +385 0800 45 45
Mail: reklamacije@artifact-informatika.hr
Radno vrijeme: PON-PET 09:00-17:00h

Servisi i ovlašteni servisi

Laptopi, monitori:

HP – MR SERVIS d.o.o.
– Rugvica, servis: Dugoselska cesta 5, 10370 Rugvica, 01/640 11 11

LENOVO – ZEL-COS d.o.o.,
– Ulica grada Chicaga 28, 10000 Zagreb, 01/3033 120, servis@zel-cos.hr, www.zel-cos.hr
ASUS – MICROLINE d.o.o.- Slavonska avenija 26/9, 10114 Zagreb, 01/ 2797 730, 01/7776-152, https://www.asusplus.hr/
ACER – MR SERVIS d.o.o.
– Rugvica, servis: Dugoselska cesta 5, 10370 Rugvica, 01/640 11 11
DELL – ITS INTERTRADE
– Unska ul. 2A, 10000 Zagreb, 01/7002 476
HUAWEI – INSIGNUM d.o.o.
– Rudeška cesta 146, 10000 Zagreb, +385 1 387 3480, vrbani@insignum.hr
SAMSUNG, LG, ASUS, PHILIPS MONITORI – MR SERVIS d.o.o.
– Rugvica, servis: Dugoselska cesta 5, 10370 Rugvica, 01/640 11 11
AOC – INPRO d.o.o.
– Miroslava Krleže 28, 40000 Čakovec, 040/492-229, servis@inpro.hr

Mobiteli i tableti:

HUAWEI – TECH DOCTOR d.o.o.
– Radnička cesta 1a, 10000 Zagreb, 01/6188-513, info@techdoctor.hr
XIAOMI – Bijelić Co d.o.o.
Sv. L. B. Mandića 51 ( Avenue Mall Osijek prizemlje), 091 2000 114, servis@bijelic-co.hr
SAMSUNG – MR SERVIS d.o.o.
– Rugvica, servis: Dugoselska cesta 5, 10370 Rugvica, 01/640 11 11
NOKIA – TECH DOCTOR d.o.o.
– Radnička cesta 1a, 10000 Zagreb, 01/6188-513, info@techdoctor.hr
VIVAX – MR SERVIS d.o.o.
– Rugvica, servis: Dugoselska cesta 5, 10370 Rugvica, 01/640 11 11
ONEPLUS – TECH DOCTOR d.o.o.
– Radnička cesta 1a, 10000 Zagreb, 01/6188-513, info@techdoctor.hr
REALME – TECH DOCTOR d.o.o.
– Radnička cesta 1a, 10000 Zagreb, 01/6188-513, info@techdoctor.hr
MOTOROLA – TECH DOCTOR d.o.o.
– Radnička cesta 1a, 10000 Zagreb, 01/6188-513, info@techdoctor.hr
LENOVO – MMM-AGRAMSERVIS d.o.o.
– Slavonska Avenija 22d, 10000 Zagreb, 01/245 65 55, info@agramservis.hr, www.agramservis.hr
MICROSOFT – MR SERVIS d.o.o.
– Rugvica, servis: Dugoselska cesta 5, 10370 Rugvica, 01/640 11 11

Printeri:

CANON – KSU d.o.o.
– Jurja Dobrile 50, 10410 Velika Gorica, 01/6222 122
EPSON – Zagit sistemi d.o.o.
– Savska cesta 120, 10000 Zagreb, 01/6191 371
HP – MR SERVIS d.o.o.
– Rugvica, servis: Dugoselska cesta 5, 10370 Rugvica, 01/640 11 11

Asus servis i služba za korisnike:

tel: 01/7776-152, PON-PET, 09:00-17:00h
prijava zahtjeva za reklamacijom se može napraviti i putem web obrasca na linku https://rma.asus-europe.eu/hr
putem Asus pozivnog centra, osigurana je besplatna usluga preuzimanja i vraćanja (pick up & return) za sve uređaje u jamstvu.
putem web obrasca može se pratiti status rješavanja reklamacije https://www.asus.com/uk/support/Repair-Status-Inquiry/?cname=United%20Kingdom

Apple servis i služba za korisnike:

tel: 0800 222 427
https://support.apple.com/hr-hr

Zagreb: iSTYLE, City Center One West, Jankomir 33, 10000 Zagreb, 01/2362 405, servis@istyle.hr, www.istyle.hr
Zagreb: iSTYLE, Arena centar, Vice Vukova 6, 10000 Zagreb, 01/4111 162, servis@istyle.hr, www.istyle.hr
Split: iSTYLE, City Center One West, Vukovarska ulica 207, 21000 Split, 095/4967 127, servis@istyle.hr, www.istyle.hr

Playstation servis i služba za korisnike:

Sancta Domenica d.o.o. – Dr.Franje Tuđmana 69,10431 Sveta Nedelja: 072 336955, e-mail: podrska@sancta-domenica.hr
PLAYSTATION PODRŠKA (PS Store):
Služba za korisničku podršku PON-PET, 09:00-17:00h:
telefon 01/775 71 04
e-mail: support@hr.playstation.com

LG servis i služba za korisnike:

tel: 01 553 5554, PON-PET, 09:00-18:00
http://www.lg.com/hr/podrska

Philips servis i služba za korisnike:

tel: 01 777 66 01, PON-PET, 09:00-17:00
www.philips.hr/c-m/consumer-support

Samsung servis i služba za korisnike:

tel: 072 726 786, PON-PET, 09:00-18:00
http://www.samsung.com/hr/support/erms/

Sony servis i služba za korisnike:

tel: 01/777 64 90, PON-PET, 09:00-17:00h
email: customersupport.hr@eu.sony.com
http://www.sony.hr/support

SERVISNE USLUGE:
– slaganje računala
– dijagnostika ispravnosti računala
– preventivno održavanje računala (čišćenje, testiranje)
– testiranje ispravnosti informatičkih komponenti (svaka komponenta testira se zasebno)
– ugradnja računalnih komponenti
– instalacija licenciranih software-a (operativnih sustava, programskih paketa, drivera)

NAPOMENE
– ukoliko nije moguće dijagnosticirati kvar unutar 1 sata, naplaćuje se stvarno utrošeno vrijeme
– ukoliko stranka odustane od servisa naplaćuje se dijagnostika (1 radni sat)
– cijena sata rada servisa odnosi se na radno vrijeme radnim danom od 9-17h

Sve reklamacije u jamstvu zaprimamo na adresi tvrtke.

Upravljanje kolačićima (eng.cookies)

Više informacija o kolačićima

U nastojanju da olakšamo korištenje naših internetskih stranica, na vaše računalo moramo spremiti mali dio informacija, tzv. kolačiće (eng. cookies). To će pomoći u zaštiti vaše privatnosti, istovremeno osiguravajući što bolju prilagođenost naših internetskih stranica korisnicima. Moguće je blokiranje kolačića, a prema uputama koje se nalaze u nastavku.

Što su kolačići?

Kolačići (cookies) su male datoteke koje Internet preglednik (eng. Web Browser) pohranjuje na računalo, mobilni uređaj ili neki drugi uređaj kojim je korisnik posjetio neko Internet mjesto (eng. Web site). Pohranjuje ih po “nalogu” tog Internet mjesta, a za njegove daljnje potrebe. Te potrebe mogu biti različite i ovise o namjeni kolačića, pa tako npr. kolačići mogu prikupljati podatak koji je jezik posjetitelj odabrao za prikaz stranica kod višejezičnih mjesta, slijed posjećenih stranica kako bi korisnika mogao istim slijedom vraćati na stranice unatrag, popis artikala koje je korisnik ubacio u košaricu u Internet trgovini, do npr. IP adrese korisnika, korisničkog imena i lozinke korisnika, adrese elektroničke pošte, geolokacije korisnika, da li koristi računalo ili mobilni uređaj, koje sve stranice nekog Internet mjesta je posjećivao, itd.

Vrste Kolačića

Prema trajanju kolačići mogu biti:

Stalni kolačići (spremljeni) (eng- Persistent Cookies) – to su kolačići koji ostaju na računalu ili uređaju kojim je posjećeno Internet mjesto nakon zatvaranja Internet preglednika. Pomoću njih Internet mjesta pohranjuju podatke, kao što su npr. ime za prijavu i lozinka, postavke jezika ili postavke o kolačićima tako da ih korisnik ne mora ponovno unositi prilikom svakog idućeg posjeta.

Privremeni kolačići ili kolačići sesije (eng. Session Cookies) – to su kolačići koji se uklanjaju s računala ili uređaja kojim je posjećeno Internet mjesto po zatvaranju Internet preglednika. Pomoću njih Internet mjesta pohranjuju privremene podatke, poput npr. posljednjih nekoliko stranica koje je korisnik otvorio na Internet mjestu koje posjećuje ili stavki u košarici za kupnju.

Prema izvoru kolačići mogu biti:

Kolačići prve strane (eng. First party cookie) – to su kolačići koje pohranjuje izvorno Internet mjesto koje korisnik primarno posjećuje npr. Internet trgovina ukoliko kupuje putem Interneta.
Kolačići treće strane (eng. Third party cookie) – to su kolačići koje pohranjuju druga Internet mjesta ili Internet usluge (eng. Web Services), a koja su dijelovi primarnog Internet mjesta kojeg korisnik primarno posjećuje. Obično ih druga Internet mjesta koriste za praćenje navika korisnika na primarnom Internet mjestu ili se mogu koristiti od strane Internet usluge za kvalitetno pružanje te usluge.

Prema funkciji postoji više vrsta kolačića, a najčešće su:

Tehnički/neophodni kolačići – to su kolačići koji su nužni za samu funkcionalnost Internet mjesta kao i njezinih temeljnih svrha funkcioniranja kao što je npr. identifikator sesije trenutne posjete korisnika Internet mjestu ili sadržaj 3 košarice koju je korisnik “napunio” prilikom kupovine proizvoda putem Internet trgovine.
Funkcionalni kolačići – to su kolačići koji omogućuju Internet mjestu pružanje poboljšane funkcionalnosti i personalizaciju kao npr. pamćenje jezika u kojem se prikazuje sadržaj stranica Internet mjesta.
Statistički kolačići – to su kolačići koji prikupljaju informacije o tome kako korisnici posjećuju Internet mjesto i Internet stranice (eng. Web Pages) tog mjesta. Načelno se podaci prikupljaju u agregiranom obliku bez identificiranja samog korisnika.
Marketinški kolačići – to su kolačići koji prikupljaju informacije o navikama i ponašanju korisnika na Internet mjestu u cilju objave personaliziranih oglasa.

Koje kolačiće prikupljamo

Naše stranice koriste standardne web kolačiće. To su mali dijelovi koda koje Vaš pretraživač automatski izvršava, a potrebni su za adekvatno prikazivanje sadržaja stranica na svim uređajima i bez njih korištenje stranica ne bi bilo moguće. Informacije koje se tako prikupljaju su informacije o vašem pregledniku i služe za pamćenje vaše lokacije na stranicama za slučaj da se sesija prekine, praćenju kretanja korisnika za unaprjeđenje funkcionalnosti stranica te poboljšanju vašeg korisničkog iskustva.
Kolačići koji prate vašu sesiju ostaju aktivni za vrijeme Vaše posjete na ovoj web stranici. 5 dana zadržavanje “kolačića! u sustavu u cilju praćenja Vaših pregledanih artikala u slučaju da se želite vratiti nazad do brzog pregleda artikala. 1 godinu za “cookie consent” koji će Vas nakon isteka tog perioda ponovno pitati za korištenje “kolačića”. Te 1 mjesec u svrhu zadržavanja “kolačića” ukoliko ste dodali artikl putem ikone “srce” u Vašu listu želja (imenom: “moja lista”).
Kolačići koje postavljamo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo i koji omogućavaju podešavanje postavki prikaza na stranici internet trgovine ostaju aktivni 12 mjeseci ili do brisanja iz preglednika.
Pored ovih standardnih kolačića koristimo i Google Analytics. Kolačiće koji prate Vaše ponašanje na stranici. Ovi kolačići pohranjuju informacije o načinima na koje posjetitelji koriste internetske stranice, uključujući broj prikazanih stranica, odakle posjetitelji dolaze i broj posjeta, a sve kako bismo pojednostavili korištenje naših stranica te osigurali najbolji doživljaj za Vas. Više informacija o njima možete naći na http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.
Napomena: web kolačiće moguće je obrisati korištenjem postavki vašeg pretraživača, a upute kako ih ukloniti možete pronaći korištenjem funkcije ‘Pomoć’ u vašem pretraživaču ili na stranicama proizvođača pretraživača.
Dodatne informacije o tome što su web kolačići, čemu služe te kako ih ukloniti iz najčešćih preglednika možete pronaći na vezi http://www.aboutcookies.org.uk/

Kako upravljati kolačićima

Ukoliko želite možete onemogućiti spremanje kolačića na Vaše računalo možete ih blokirati i ograničiti u postavkama Vašeg internetskog preglednika. Međutim, blokiranje svih kolačića moglo bi imati negativan učinak na korištenje mnogih internetskih stranica, pa tako i ove. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem pregledniku.

Prikupljanje podataka:

Artifact Informatika d.o.o. prikuplja isključivo osobne podatke koje kupac upisuje samostalno. Podaci se prikupljaju registracijom za korištenje web shopa te kroz dostupne web forme za primanje obavijesti (newslettera) ili kontakt sa zaposlenicima Artifact Informatika d.o.o. Prikupljanje podataka nužno je za pružanje usluga web shopa, naplatu i dostavu kupljenih roba i usluga te su oni prikupljeni temeljem uvjeta o korištenju.
Stvaranjem korisničkog računa i upravljanjem njime prikupljaju se podaci (ime, prezime, adresa e-pošte, poštanski broj, mjesto, adresa, telefonski broj)
Informacije prikupljene prilikom stvaranja korisničkog računa na web sjedištu Artifact Informatika d.o.o. koriste se na sljedeće načine:

• Ime, prezime, adresa e-pošte koristimo za identifikaciju korisnika i ponovni pristup internet trgovini.
• Adresa e-pošte koristimo za kontaktiranje s Vama u slučaju nedovršene kupnje proizvoda, slanju obavijesti o dostupnosti proizvoda kojeg želite kupiti.
• Ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj, poštanski broj, mjesto i adresa koristimo za obradu i praćenje narudžbe, uključujući dostavu proizvoda na navedenu adresu.
• Ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj koristimo za upravljanje nesuglasicama u vezi kupnje.

Zbog boljeg korisničkog iskustva i lakšeg korištenja naše internet trgovine svi prikupljeni podaci bit će pohranjeni godinu dana od vašeg posljednjeg korištenja korisničkog računa. Istekom tog roka Vaš će korisnički račun automatski biti obrisan.
Neke podatke prikupljamo automatski – više možete pročitati u odjeljku web kolačići

Svrha i uvid:

Osobni podaci koriste se isključivo u ranije navedene svrhe te će u postupku obrade biti dostupni vanjskim izvršiteljima obrade. Vanjski izvršitelji su renomirane organizacije iz EU koje Artifact Informatika d.o.o. angažira za izvršavanje eksternaliziranih funkcija i to knjigovodstva, hostinga opreme i dostave (nabrojati sve izvršitelje). Pored toga, temeljem zakonskih obaveza, osobni podaci bit će dani na uvid i predstavnicima nadležnih zakonskih tijela.

Na popisu u nastavku možete pronaći dodatne informacije o načinu onemogućavanja kolačića ili upravljanja postavkama kolačića u pregledniku koji koristite:
Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en
Firefox https://support.mozilla.org/en-US/kb/enhanced-tracking-protection-firefox-desktop?redirectslug=enable-and-disable-cookies-website-preferences&redirectlocale=en-US
Internet Explorer: https://support.microsoft.com/en-us/windows/delete-and-manage-cookies-168dab11-0753-043d-7c16-ede5947fc64d
Također više informacija i na: www.allaboutcookies.or

Slike u svrhu dizajna i lifestyle slike

Informacije o slikama

Slike na web-stranici www.artifact-informatika.hr imaju besplatnu licencu i skinute su sa www.freepik.com

0
    0
    Tvoja košarica
    Tvoja košarica je prazna